Mladík upozornil na podvod. Pomaľovaného osla vydávali v zoo za zebru

TA3 ČTK
26.7.2018 16:13

V zoologickej záhrade v egyptskom hlavnom meste Káhira pomaľovali osla čiernymi pruhmi a vydávali ho za zebru. Osemnásťročný študent zviera odfotil a uverejnil na svojom facebookovskom profile, kde jeho fotografiu zdieľalo viac ako 7500 ľudí. Informoval o tom britský server Daily Mail.

Mladík upozornil na podvod. Pomaľovaného osla vydávali v zoo za zebru
SITA/AP

"Skončila prehliadka a my sme sa rozhodli, že urobíme niekoľko fotiek. Keď ku ma prišiel, už na prvý pohľad som videl, že to nie je zebra, ale pomaľovaný somár," povedal autor fotografie Mahmúd Sarháni.

Z fotografie je zrejmé, že pruhy sú rozmazané. Uši zvieraťa sa oveľa viac podobajú ušiam osla ako špecifickým ušiam zebry. Niekoľko veterinárov v Egypte tiež potvrdilo, že išlo o osla, zoologická záhrada však všetky obvinenia odmieta. Nie je to pritom prvýkrát, čo niektorá zoologická záhrada vydávala osla za zebru. V roku 2009 zoo v Gaze priznala, že keď zebry počas ozbrojeného konfliktu zabil hlad, nahradila ich dvoma pomaľovanými oslami. Podobne v roku 2013 sa návštevníci zoo v Číne cítili podvedení, keď záhrada vydávala tibetského mastifa, známeho tiež ako tibetskú dogu, za "afrického leva".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok