Medzi mužmi, ktorí obliali dieťa kyselinou, sú aj traja Slováci

TA3 TASR
25.7.2018 19:03

Medzi páchateľmi, ktorí vo Veľkej Británii poliali kyselinou trojročné dieťa, sú aj traja Slováci. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na britské médiá. K incidentu došlo v sobotu v obchodnom dome v meste Worcester.

Pred súd sa v stredu postavili Adam Cech (27), Jan Dudi (25) a Norbert Pulko (22), ktorí sú zo Slovenska a žijú v Londýne. Ďalej Afganec Jabar Paktia (41) žijúci v meste Wolverhampton v grófstve West Midlands a 39-ročný otec obete, ktorý takisto žije v grófstve West Midlands. Jeho meno z právnych dôvodov neuviedli, informoval denník Daily Mail. Polícia obvinila mužov zo sprisahania s cieľom spôsobiť ťažkú telesnú ujmu.

K útoku došlo v jednom z obchodov v nákupnom centre vo Worcestri v sobotu popoludní. Dieťa hospitalizovali so závažnými popáleninami na tvári a na rukách. V nedeľu ho prepustili, ale ešte nie jasné, či sa neprejavia dlhodobé následky jeho zranení, uviedla polícia, podľa ktorej bol chlapec zámerným cieľom útoku. O možnom motíve nie je nič známe. V Británii zaznamenali nedávno nárast počtu útokov kyselinou, vláda chce preto sprísniť predaj leptavých látok, najmä osobám do 18 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok