Rezort školstva môže podpísať zmluvu s Edunetom, žalobu zamietli

TA3 TASR
25.7.2018 18:40

Ministerstvo školstva je bližšie k podpisu zmluvy s víťazom tendra na poskytovanie internetu školám počas nasledujúcich štyroch rokov. Krajský súd v Bratislave totiž zamietol žalobu spoločnosti Slovak Telekom, ktorá napadla súťaž na Edunet. Rezort si ale najprv musí počkať na zákonom stanovené lehoty. Kto bude školám poskytovať internet od septembra, je tak stále otázne.

Súd dal za pravdu ÚVO

Krajský súd v Bratislave rozhodoval o poskytovateľovi internetu v školách v prípade projektov Infovek 2 a Edunet_SK. Zamietol žalobu od Slovak Telekomu a za pravdu dal Úradu pre verejné obstarávanie. Potvrdil to hovorca súdu Pavol Adamčiak.

"Senát považuje žalobu za nedôvodnú," uviedol. Napadnuté rozhodnutie ÚVO nemohlo podľa súdu právnymi účinkami zasiahnuť do právnej sféry Slovak Telekomu. "Respektíve zasiahlo len ohraničene do momentu, keď bol vrátený do procesu verejného obstarávania," doplnil Adamčiak s tým, že proti rozhodnutiu je prípustná kasačná sťažnosť.

Ďalšie kroky oznámia neskôr

"Teší nás, že aj súd, ako aj ÚVO, odobril správnosť postupu ministerstva školstva pri vyhodnocovaní súťaže," reagovala ministerka školstva Martina Lubyová. Ďalšie kroky oznámi neskôr, keď bude rozhodnutie právoplatné. "ÚVO berie rozhodnutie súdu na vedomie a počká na jeho doručenie," uviedla hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková. Slovak Telekom podľa svojho hovorcu pre korporátne záležitosti Petra Kimijana ďalšie kroky nekomentuje, kým mu nebude doručené písomné rozhodnutie s odôvodením súdu.

Prípad sa týka výberu nového dodávateľa internetu pre školy. Víťazom súťaže sa stala spoločnosť Swan, Slovak Telekom neuspel. Podľa ÚVO bol výber nového poskytovateľa ministerstvom v poriadku. Slovak Telekom sa voči rozhodnutiu ÚVO bránil. Slovak Telekom dal preto rozhodnutie ÚVO na súd a ten v stredu rozhodol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok