V Albánsku uviazlo 84 Slovákov, domov prileteli špeciálmi

TA3 SITA
25.7.2018 16:37

Desiatky ľudí môžu zabudnúť na vysnívanú dovolenku na Jadrane. Popradská cestovná kancelária Albania Travel totiž vyhlásila krach. V albánskom letovisku navyše uviazlo 84 dovolenkárov. Rezort vnútra pre nich poslal tri lietadlá. Po 22. hodine pristáli na letisku v Poprade.

Cestovná kancelária Albania Travel, s. r. o., so sídlom v Poprade vyhlásila insolventnosť. Informovala o tom v stredu UNIQA poisťovňa, a. s., v ktorej má uvedená cestovná kancelária uzatvorené poistenie zájazdu pre prípad úpadku. Cestovná kancelária informovala poisťovňu o zámere vyhlásiť úpadok v utorok večer a na svojom portáli zároveň oznámila svoju insolventnosť a ukončenie činnosti.

V utorok večer sa podľa informácií poisťovne nachádzalo v prímorských strediskách v blízkosti albánskej Tirany 84 klientov, ktorí práve čakali na odlet domov po ukončení dovolenky. "Ďalších 86 klientov čakalo na letisku v Poprade, odkiaľ mali odletieť na ďalší zájazd do Albánska," uviedla PR špecialistka poisťovne Beáta Lipšicová. "Na základe platného poistenia zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie uzatvoreného v UNIQA poisťovňa, a. s., sa klienti môžu obrátiť na call centrum alebo web stránku UNIQA poisťovne, kde im budú poskytnuté ďalšie informácie pre riešenie škodovej udalosti," oznámila Albania Travel na svojom portáli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok