Trnavčania príjemne prekvapili, postup musia potvrdiť doma

TA3 SITA
25.7.2018 14:35

Trnavskí futbalisti prileteli domov unavení, no spokojní. Napriek skvelému výsledku s Legiou v prvom zápase, však zostávajú pri zemi. Uvedomujú si, že sú zatiaľ na polceste k vytúženému postupu a najdôležitejší bude výkon v odvete.

Hráči mali virózu

Tábor futbalistov poľského majstra Legie Varšava postihla črevná viróza pred utorňajším stretnutím proti Spartaku Trnava v rámci 2. predkola Ligy majstrov 2018/2019. Po nevydarenom domácom zápase v ktorom popredný poľský klub nestačil na domácej pôde na slovenského šampióna 0:2 to uviedol tréner Legie Dean Klafurič. Odveta je na programe v utorok 31. júla od 20.30 h na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

"Viacerí hráči mali črevnú virózu. Dá sa tým vysvetliť, prečo tak hrali. Niektorí zvracali, mali horúčku či ich bolela hlava. Chorí boli Carlitos López, Sebastian Szymaňski, Domagoj Antolič, Arkadiusz Malarz a José Kanté. Nie som človek, ktorý sa chce vyhovára, ale mali sme s tým veľké problémy. Hral som futbal a viem, aké je náročné hrať s chorobou. Hráčom chýbala energia, na ihrisku odovzdali maximum. Viem, že to pre nich nebolo jednoduché," obhajoval svojich zverencov chorvátsky kouč Klafurič.

Ďalšie problémy Légie

Kritickejšie videl výkon varšavského družstva srbský krídelník Legie Miroslav Radovič. Nepáčilo sa mu ani rozostavenie 3-5-2. "Spartak nebol tak dobrý, ako sme my boli zlí. Nemali sme žiaden plán, našej hre chýbala myšlienka. Tréner je ten, kto vyberá rozostavenie a my sme si naňho nedokázali zvyknúť. Boli sme slabí v defenzíve, súperovi sme poskytli veľa priestoru. Ak by som sa k tomu mal vyjadriť, bol by som radšej, ak by sme hrali so štyrmi obrancami," zhodnotil podľa portálu b92.net 34-ročný futbalista, ktorý do zápasu naskočil zo striedačky v 63. min.

Rozostavenie podľa neho nie je jediným problémom Legie. Skúsený Srb verí, že klub nemá nastavenú správnu koncepciu. "Každoročne dochádza k veľkej obmene kádra. Príliš veľa hráčov príde a odíde. Pozrime sa na Viktoriu Plzeň, má polovičný rozpočet a v priebehu ostatných šiestich rokov sa vždy dostali do skupinovej fázy v pohárovej Európe. Majú stále tých istých hráčov, kým u nás vždy príde šesť až dvanásť nových futbalistov," zamyslel sa Radovič, ktorý nie je spokojný s letnými posilami, hoci medzi ne patrí aj najlepší strelec poľskej Ekstraklasy v uplynulej sezóne v drese Wisly Krakov Carlitos López. "Legia nie je to isté, čo Wisla Krakov alebo Wisla Plock," uzavrel futbalista, ktorý v roku 2014 získal poľské občianstvo. Radovič pôsobil v Legii Varšava v rokoch 2006-2015, následne sa do nej vrátil v roku 2016. Hral aj za Partizan Belehrad či Olimpiju Ľubľana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok