Beblavý z SDKÚ chce byť v Cenovej rade, Jahnátkovi napísal list

SITA
21.5.2012 15:53

Poslanec SDKÚ Miroslav Beblavý listom požiadal šéfa agrorezortu Ľubomíra Jahnátka o členstvo v Cenovej rade. Orgán má sledovať ceny potravín a vysvetľovať, čo spôsobilo ich zdraženie.

Beblavý z SDKÚ chce byť v Cenovej rade, Jahnátkovi napísal list

"Dôvodom je fakt, že ide o dôležitú tému, ktorá občanov trápi, no zároveň hrozí, že takýto orgán bude len zastieracím manévrom na ničnerobenie. Preto aj v súvislosti s Cenovou radou existuje dôvod na kontrolnú činnost opozície a zároveň možnosť predkladať na jej rokovania skutočné riešenia, ktoré by napomohli obmedzeniu potravinovej inflácie," zdôvodnil Beblavý.

Podľa neho mali zástupcovia opozície možnosť zúčastňovať sa na rokovaniach iného poradného orgánu vlády, Rady pre hospodársku krízu, aj v rokoch 2008 až 2010. "Myslím, že pokračovanie v tomto trende by bolo pozitívnym a demokratickým signálom k všetkým občanom, ktorých ako opozícia máme v tomto volebnom období možnosť zastupovať," napísal v liste Jahnátkovi Beblavý.

Minister Jahnátek minulý týždeň informoval, že Cenová rada by mala vzniknúť v najbližších týždňoch. "Do rady chceme prizvať všetkých, ktorí sú zaradení do procesu tvorby cien, čiže prvovýrobcov, prepravcov, distribútorov, spracovateľov potravín a, samozrejme, zástupcov obchodníkov. Budeme od nich požadovať, aby sme spolu analyzovali rozdiely, ktoré vznikajú, a zároveň, aby sme hovorili o kvalite potravín a o tom, ako zvýšiť podiel slovenských potravín, lebo tento fenomén je dôležitý," povedal šéf agrorezortu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok