Prezident Putin vymenoval novú vládu

TA3, SITA
21.5.2012 15:43

Vladimir Putin v úlohe nového ruského prezidenta v pondelok vymenoval svoju vládu, v ktorej viaceré významné posty ponechal osvedčeným politikom.

Prvým vicepremiérom tak bude naďalej Putinov blízky spojenec Igor Šuvalov, zatiaľ čo na čele rezortu zahraničných vecí zostáva dlhoročný diplomat Sergej Lavrov a ministerstvo obrany povedie jeho doterajší šéf Anatolij Serďukov. Novým ministrom financií je Anton Siluanov známy ako tvorca ruských štátnych rozpočtov, ktorého Putin dosadil do kresla ešte koncom minulého roka. Ministra vnútra Rašida Nurgalijeva spájaného s policajnými škandálmi nahradí šéf moskovskej polície Vladimir Kolokolcev.

"Situácia, v ktorej sa dnes nachádza svetová ekonomika, je neistá. Je tam mnoho faktorov neistoty," povedal Putin pred svojimi ministrami. "V týchto podmienkach budete musieť realizovať ruský rozvojový program," dodal prezident, ktorého vystúpenie prenášala televízia. Dmitrij Medvedev, ktorý Putina vystriedal na poste premiéra, medzitým vyhlásil, že až tri štvrtiny kabinetu tvoria nové tváre. Jednou z nových funkcií je minister pre rozvoj ruského Ďalekého východu, zatiaľ čo jeden z vicepremiérov bude mať na starosti prípravy na blížiace sa zimné olympijské hry v Soči. Očakáva sa, že predstaviteľov doterajšej vlády, ktorí prišli o funkcie, Putin presunie do novej prezidentskej administratívy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok