Rokovania o brexite povedie Mayová, ráta s dvomi scenármi

TA3 TASR
24.7.2018 19:00

Rokovania o odchode Veľkej Británie z Európskej únie povedie britská premiérka Theresa Mayová. Predsedníčka vlády sa neľahkej úlohy chopila krátko po tom, ako jej kabinet pre nezhody ohľadom brexitu opustili dvaja kľúčoví ministri.

Osobitná skupina ľudí z kancelárie Mayovej za uplynulé mesiace zohráva v rokovaniach o brexite čoraz významnejšiu úlohu. Utorkové vyhlásenie premiérky toto postúpenie zodpovednosti len potvrdilo. "Budem viesť rokovania s Európskou úniou, pričom mojím zástupcom bude minister pre odchod Británie z Únie (Dominic Raab)," uviedla Mayová v písomnom stanovisku.

"Ministerstvo pre brexit aj naďalej zabezpečí prípravy vlády na brexit: domácu agendu týkajúcu sa príprav v prípade, že sa neuzavrie aj uzavrie dohoda s EÚ; potrebné právne predpisy a prípravy na rokovania o implementácii podrobností budúceho rámca," oznámila premiérka.

Ďalšie právomoci má zároveň získať jeden z Mayových najvyšších úradníkov Olly Robbins, uviedla spravodajská stanica Sky News. Spojené kráľovstvo opustí Úniu 29. marca 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok