Žilina získala šiesty ligový titul, dotiahla sa na Slovan

SITA
20.5.2012 23:14

Stretnutiami posledného 33. kola sa skončil 19. ročník futbalovej Corgoň ligy. Na diaľku sa usilovali o titul Žilina i Trnava, pričom Žilinčania mali všetko vo svojich rukách v Dunajskej Strede.

Majstrovský titul vo futbalovej Corgoň lige získali šiestykrát v ére samostatnosti SR hráči MŠK Žilina. "Žlto-zelení" získali trofej vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu v rámci záverečného 33. kola na ihrisku Dunajskej Stredy 2:0. Skóre duelu otvoril vlastným gólom domáci obranca Ján Marcin a "poistku" pridal štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času striedajúci Jean Deza. Pred záverečným kolom mali šancu na titul aj futbalisti Spartaka Trnava, ktorí síce v nedeľu zvíťazili v Nitre 2:0, ale v konečnom účtovaní zaostali za čerstvým majstrom o dva body.

Žilinčania vedení holandským trénerom Frasom Adelaarom triumfovali v Corgoň lige naposledy pred dvoma rokmi. Ich triumf v tomto ročníku je o to cennejší, že pred pár týždňami získali aj pohárovú trofej - Slovnaft Cup. Žilinčania sa stali po Slovane Bratislava, Interi Bratislava, MFK Ružomberok a Artmedii Petržalka piatym klubom v ére samostatnej SR, ktorému sa podarilo získať obidve domáce trofeje v jednom súťažnom ročníku. V histórii samostatnosti majú na konte už dve mužstvá po šesť titulov, okrem "šošonov" sa takouto bilanciou môže pochváliť aj bratislavský Slovan. "Belasí" v tejto sezóne neobhájili ligový primát, ani víťazstvo v národnom pohári a v najvyššej slovenskej súťaži obsadili tretiu pozíciu s osembodovým mankom na šampiónov.

Už dávnejšie sa rozhodlo o tom, že minimálne na rok opustí slovenskú elitu Dunajská Streda, ktorá získala v sezóne 2011/2012 len 16 bodov.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok