Rokovania o eurovale pokračujú aj po páde vlády, Ficovi predložili euroval

TA3, , TASR, Foto: (ČTK)
12.10.2011 13:46

Deň po páde vlády pokračujú rokovania. Dnes sa v národnej rade stretli niektorí predstavitelia koalície s predsedom SMERu Robertom Ficom . Viac informácii má Alžbeta Vlková.

Lídri troch vládnych strán SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd rokujú od 12.30 h. na pôde Národnej rady SR s predsedom opozičného Smeru-SD Robertom Ficom. Na konzultácie ich vyzvala predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) z dôvodu potreby prijatia eurovalu.

Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) ešte v utorok (11.10.) povedal, že euroval prejde v eurovale na druhý pokus pravdepodobne ešte tento týždeň. Dnes bude o záchrannom mechanizme opäť rokovať vládny kabinet, ktorý následne návrh na rozšírenie dočasného eurovalu do parlamentu opätovne predloží.

Koalícii sa v utorok euroval presadiť nepodarilo, keďže jej chýbali hlasy SaS, časti OKS aj Obyčajných ľudí. Smer-SD považuje schválenie záchranného mechanizmu za dôležité, no pri prvom pokuse jeho poslanci nehlasovali. Žiadali, aby sa na eurovale dohodla najskôr celá koalícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok