Nepovie, čo si myslí, bola by hystéria. GP prehovoril o Kuciakovi

TA3 SITA
16.7.2018 14:54

"Keby som povedal, čo si myslím, bola by hystéria," vyhlásil na tlačovej besede generálny prokurátor Jaromír Čižnár v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorá otriasla Slovenskom. Pri prvotných úkonoch vykonávaných orgánmi činnými v trestnom konaní sa podľa neho stali pochybenia, to "trošku sťažilo rozbeh" vyšetrovania.

Nepovie, čo si myslí, bola by hystéria. GP prehovoril o Kuciakovi
TASR

Pochybenia podľa generálneho prokurátora je možné odstrániť, vyžaduje to ale čas navyše. "Mohli sme byť ďalej," uviedol. Podľa Čižnára však z minulotýždňovej návštevy dozorujúceho prokurátora prípadu v Európskom parlamente vyplynulo, že europoslanci veria, že sa prípad dotiahne do konca a odpovede prokurátora ich uspokojili. To, že vyšetrovanie je nezávislé a bez prieťahov podľa Čižnára potvrdili aj zástupcovia Europolu a FBI. Ako dodal, dozorujúci prokurátor má voľne ruky informovať o aktuálnej situácii.

Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú zavraždili na konci februára v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Podľa vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara vraždy pravdepodobne súvisia s prácou novinára. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára. Pochybenia na začiatku vyšetrovania podľa medializovaných informácií súviseli napríklad s obhliadkou tiel zavraždených, ktorú nevykonal dostatočne kvalifikovaný lekár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok