Trump pred summitom s Putinom označil médiá za nepriateľa

TA3 TASR
16.7.2018 06:24

Americký prezident Donald Trump sa krátko po odchode z Británie, odkiaľ odletel do fínskej metropoly Helsinki, posťažoval na sociálnej sieti na médiá, ktoré sú podľa jeho slov "nepriateľom ľudu".

"Smerujem do Helsínk vo Fínsku - tešiac sa na zajtrajšie stretnutie s prezidentom Putinom," napísal Trump na Twitteri krátko po odlete z letiska Prestwick v škótskom Glasgowe. "Bohužiaľ, bez ohľadu na to akokoľvek dobre by sa mi darilo na summite, a hoci by som dostal za všetky hriechy a zlo spáchané v minulosti Ruskom i samotnú Moskvu, ušla by sa mi kritika, že to nebolo dosť dobré - a že som mal okrem nej získať ešte aj Petrohrad!" napísal ďalej v príspevku americký prezident.

Dodal, že "väčšina našich médií je vskutku nepriateľom ľudí" a to je dôvodom, prečo panuje taká "nenávisť a nezhody" v USA, ktoré sa však podľa jeho slov napokon z tejto situácie dostanú. Trump s manželkou Melaniou strávili víkend v jeho súkromnom golfovom rezorte Turnberry na západe Škótska. Šéf Bieleho domu bol na svojej prvej oficiálnej návšteve Spojeného kráľovstva od nástupu do prezidentského úradu a cez týždeň sa stretol s britskou premiérkou Theresou Mayovou a s kráľovnou Alžbetou II.

V Londýne i po celom Škótsku sa počas Trumpovej návštevy konali demoštrácie proti jeho politike, ale i menšie akcie, na ktorých mu účastníci vyjadrovali podporu. Trump vyjadril v súvislosti so summitom len malé očakávania. Povedal to v rozhovore, ktorý počas svojej návštevy Veľkej Británie poskytol americkej spravodajskej televízii CBS News.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok