Hráči New Jersey nenašli recept na Lundqvista

SITA
20.5.2012 08:22

Hokejisti tímu New York Rangers zvíťazili v treťom finále play-off Východnej konferencie NHL na ľade tímu New Jersey 3:0 a ujali sa vedenia 2:1 v sérii, hranej na štyri víťazstvá.

Hráči New Jersey nenašli recept na Lundqvista
SITA

Po dvoch tretinách bol ešte bezgólový stav, "jazdci" rozhodli o svojom triumfe v záverečnej tretej tretine. V 44. min strelil prvý gól hostí Dan Girardi, o dve minúty neskôr skóroval jeho spoluhráč Chris Kreider a gólovú poistku pridal v 58. min pri power-play domácich do prázdnej bránky Ryan Callahan. V drese Rangers odohral slovenský krídelník Marián Gáborík 16:58 min, trikrát vystrelil na bránku súpera, do bodových štatistík sa však nezapísal.

Hrdinom finále bol opäť brankár Henrik Lundqvist, ktorý vďaka 36 úspešným zákrokom dosiahol shutout. Rovnakým výsledkom sa skončil aj prvý duel série, podobný bol priebeh s úvodnými dvoma bezgólovými tretinami i strelci prvých dvoch gólov Girardi a Kreider. "Dnes som mal aj dosť šťastia, niekoľko situácii som vyriešil len vďaka inštinktu. Celý zápas som sa sústredil, chytal som, ako najlepšie viem. Niekedy k tomu potrebujete aj šťastie. Dnes to bol pre nás skvelý deň," povedal Lundqvist.

Rangers aj vo finále konferencie kopírujú scenár z prvých dvoch kôl play-off. Po výhre v prvom súboji prišla prehra v druhom a víťazstvo v treťom. Objavom vyraďovacej časti je Chris Kreider, ktorý do kolotoča NHL nastúpil po pôsobení v univerzitnej súťaži na začiatku play-off. Zatiaľ dal v drese Rangers päť gólov a skóroval v každom zo súbojov proti New Jersey. "Vymenil by som to za tri víťazstvá. Viem, že ďalší zápas bude veľmi náročný a bude to pre nás ešte ťažká séria," pridal postreh Kreider.

Devils hrali ofenzívne, mali viac streleckých pokusov ako súper (36:22), ale opäť nenašli recept na Lundqvista. "Podali sme skutočne dobrý výkon, ale na víťazstvo to nestačilo. Musíme opäť nájsť cestu ku gólom," povedal tréner Devils Peter DeBoer. 

Výsledok - finále Východnej konferencie NHL - tretí zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

New Jersey - New York Rangers 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) - stav série 1:2
Góly: 44. Girardi (B. Richards), 46. Kreider (McDonagh, Callahan), 58. Callahan (Boyle, Fedotenko), 17 625 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok