Maratón v rokovacej sále sa skončil, Babišova vláda získala dôveru

TA3 TASR
12.7.2018 06:13

Poslanecká snemovňa Parlamentu Českej republiky vyslovila vo štvrtok dôveru vláde premiéra Andreja Babiša. Informovala o to spravodajská televízia ČT24.

Druhá vláda Andreja Babiša získala dôveru Poslaneckej snemovne po viac ako 15-hodinovom maratóne v rokovacej sále. Ako sa predpokladalo, menšinový kabinet hnutia ANO a ČSSD podporili poslanci týchto strán a poslanci KSČM. Celkom hlasovalo za dôveru 105 poslancov zo 196 prítomných. Proti bolo 91 poslancov - ODS, Piráti, SPD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Kvórum pre vyslovenie dôvery bolo 98 hlasov.

V sále nebol prítomný exminister vnútra Milan Chovanec a komunista Zdeněk Odnráček, informoval spravodajský server Novinky.cz.

ČT24 poznamenala, že Babišova vláda získala dôveru 264 dní po voľbách, čo je najdlhšie v histórii. Pred hlasovaním vládu podporil prezident Miloš Zeman, hájil ju premiér Babiš aj predseda ČSSD Jan Hamáček. Snemovňou ale väčšinu dňa zaznievala kritika. Predsedovia jednotlivých strán síce vystúpili už pomerne skoro, potom sa ale hlásili ďalší a ďalší poslanci. Na hlasovanie tak došlo až po polnoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok