Známy herec Dušan Cinkota je po rokoch väzenia na slobode

TA3 TASR
11.7.2018 12:29

Herca Dušana Cinkotu, ktorý bol v minulosti právoplatne odsúdený bratislavskými súdmi za drogovú činnosť, podmienečne prepustili na slobodu.

Známy herec Dušan Cinkota je po rokoch väzenia na slobode
TASR

Rozhodol o tom sudca Okresného súdu v Trenčíne. "Senát Okresného súdu Trenčín na verejnom zasadnutí skonštatoval, že sú splnené všetky podmienky, ktoré stanovuje zákon, aby odsúdený mohol byť podmienečne prepustený z výkonu trestu odňatia slobody. Odsúdený vykonal tri štvrtiny uloženého trestu odňatia slobody, plnením svojich povinností a svojím správaním vo výkone trestu preukázal polepšenie a podľa názoru okresného súdu sa od neho môže očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život," zdôvodnil rozhodnutie hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Súd podľa neho zároveň určil skúšobnú lehotu 30 mesiacov, počas ktorej bude sledovať, či podmienečne prepustený vedie riadny život. "Prokurátor sa vzdal práva podať sťažnosť, rozhodnutie súdu je právoplatné," dodal.
Cinkotu v roku 2012 právoplatne odsúdil krajský súd v Bratislave na osemročný trest. V roku 2014 Najvyšší súd zamietol jeho odvolanie.

Policajti známeho herca zadržali v máji 2007 pri policajnej akcii pod názvom Vrabec, našli u neho pervitín. V polovici decembra 2012 polícia vylúčila, že herec Cinkota bol jej agentom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok