Hokej sledovalo celé Slovensko

TA3
19.5.2012 15:22

Na zápas s Českom sa pripravovali mestá na celom Slovensku. Fanúšikovia opäť zaplnili krčmy, bary ale aj námestia. Veľkoplošné obrazovky boli asi všade.

Námestie pred nákupným centrom Eurovea sa dnes stalo dočasným táborom pre približne 7000 hokejových fanúšikov. Dresy, šiltovky a šály zaplnili celé námestie a kto so sebou nenesie aj nejaký slovenský znak, jednoducho nezapadal do davu.


Fanúšikovia dnes začali prichádzať k Eurovei už tesne po obede. Postupne si obsadzovali miesta na státie a sledovali hokejový zápas medzi Fínskom a Ruskom. "Vtedy ich tu však bola asi tisícka, teraz je ich tu určite sedemkrát viac," povedal pre TASR Ján Urban zo Slovenského zväzu ľadového hokeja. Zväz podobné akcie organizuje stále, ak hokejisti hrajú aspoň o štvrté miesto. "Je to naša povinnosť pre tých, ktorí žijú hokejom," dodal.


Semifinálové zápasy svetového šampionátu sú vysielané na veľkoplošnej obrazovke vo veľkosti šesť krát štyri metre. Ak práve neprebieha priamy prenos, fanúšikov zabáva moderátor a okolím sa rozliehajú známe hokejové hymny. Povzbudzovanie fanúšikov, keď sa puk blíži k súperovej bránke, otriasa aj oknami divadla. Fandia malí aj veľkí. "Atmosféra je skvelá, aj hokej je skvelý. Dúfam, že to vydrží a vyhráme," povedal Urban po druhej tretine.


Bratislavský magistrát posilnil počas tohto víkendu aj výkon mestskej polície. "Tá bude koordinovať bezpečnostné opatrenia so štátnou políciou," dodal hovorca primátora Ľubomír Andrassy.
Námestie pred Euroveou bude žiť hokejom aj v nedeľu (20.5.) popoludní. Fanúšikovia budú môcť povzbudzovať až do večera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok