Českú ministerku obvinili z plagiátorstva, rezignovala z funkcie

TA3 TASR
9.7.2018 22:11

Česká ministerka spravodlivosti Taťána Malá z hnutia ANO odstúpi z funkcie. Vo vláde tak končí len po 13 dňoch. Rezignovala po tom, ako ju obvinili z plagiátorstva v diplomových prácach. Ministerka to však popiera. Škandál pritom prišiel ešte pred hlasovaním o dôvere vlády, ktoré je naplánované na stredu.

Česká ministerka spravodlivosti Taťána Malá po rokovaní výboru hnutia ANO oznámila, že odstúpi z funkcie. Šéfka rezortu spravodlivosti čelila už niekoľko dní podozreniam z plagiátorstva v súvislosti s magisterskou a diplomovou prácou na Mendelovej univerzite v Brne, kde študovala ekonomiku, a na súkromnej Paneurópskej vysokej škole v Bratislave, kde vyštudovala právo.

Malá, ktorá ešte v pondelok popoludní kategoricky odmietla rezignáciu, obvinenie z plagiátorstva považuje za dôsledok kampane proti svojej osobe, aj keď pripustila, že nejaké chyby urobila. Informovala o tom verejnoprávna Česká televízia. Český premiér Andrej Babiš zrejme požiada hlavu štátu, prezidenta Miloša Zemana, aby ho dočasne poveril riadením rezortu spravodlivosti, a bude hľadať do jeho čela inú osobnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok