Vlak sa v Bratislave zrazil s autom, jeho posádka z miesta ušla

TA3 TASR
6.7.2018 09:40

Ďalšia zrážka vlaku a auta na železničnom priecestí. Skoro ráno sa v bratislavskej Vrakuni sa zrazil osobný vlak s osobným autom. Podľa dostupných informácií posádka auta krátko pred zrážkou stihla vozidlo opustiť a z miesta nehody ušla. Nikto z cestujúcich vo vlaku vrátane jeho posádky pri havárii neutrpel zranenia.

Ako sa uvádza vo vyjadrení súkromného dopravcu, osobné auto z doposiaľ nezistených príčin nedalo vlaku prednosť a vošlo na železničnom priecestí rovno do jeho jazdnej dráhy. "Podľa dostupných informácií celá posádka auta krátko pred zrážkou opustila auta a z miesta nehody ušla," informoval Martin Žarnovický, koordinátor PR a komunikácie.

20180706-vrakuna-nehoda-vlak-auto-zrazka-regiojet537721_7f000001-3317-d85a.jpg

"Po zrážke tlačil vlak auto ešte niekoľko metrov pred sebou, pričom vozidlo kompletne zdemoloval. Železničné priecestie je pritom chránené svetelnou a zvukovou signalizáciou," pokračoval Žarnovický. Na miesto prišli i príšlušníci polície, hasiči i pracovníci záchrannej zdravotnej služby. "Nikto z cestujúcich sa pri nehode nezranil, v poriadku je aj stevardka a našťastie aj náš rušňovodič," uviedol dopravca.

Podobná nehoda, keď auto nedalo vlaku prednosť, sa na trati Bratislava-Komárno stala v pondelok večer. Jej následky boli tragické, zahynul pri nej 28-ročný šofér auta, ktorý vlaku RegioJet tiež nedal prednosť na železničnom priecestí. Za posledné obdobie ide už o desiatu podobnú nehodu na trati Bratislava-Komárno. Tri z nich boli natoľko vážne, že pri nich na niekoľko mesiacov museli odstaviť poškodené súpravy, pričom jednu museli úplne vyradiť. Pri jednej z nich zahynul aj rušňovodič. RegioJet preto vyzýva vodičov, aby dodržovali dopravné predpisy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok