Frolík: Slováci si postup cez Kanadu zaslúžili

TASR
18.5.2012 22:04

Štvrťfinálový hrdina Česka Milan Michálek sa v sobotňajšom semifinále v Helsinkách dočká odvety za zápas, v ktorom ho slovenskí hokejisti pripravili o prvú medailu na majstrovstvách sveta.

Frolík: Slováci si postup cez Kanadu zaslúžili
SITA

Dvadsaťsedemročný útočník sa na šampionáte premiérovo predstavil v roku 2003 práve v metropole Fínska. Turnaj však pre neho nemal šťastný koniec. Michálek nastúpil na jediný duel a to práve súboj o bronz proti Slovákom. Česi vtedy prehrali 2:4 a z Fínska odišli nespokojní. "Napriek tomu to pre mňa bola výborná skúsenosť, hral som s výbornými hráčmi a veľmi som si to užíval," uviedol.

Po deviatich rokoch prišla v tom istom meste a na tom istom štadióne šanca na revanš: "Verím, že tentoraz to dopadne lepšie," dodal. V súčasnom výbere trénera Aloisa Hadamczika patrí Michálek k najlepším hráčom, čo dokázal aj v semifinálovom stretnutí so Švédmi v Štokholme. Česi vyhrávali už 3:1, no domáci dokázali vyrovnať a nerozhodný stav trval aj v 60. minúte. Keď už sa zdalo, že duel pôjde do predĺženia, pri mantineli Michálek prekabátil dvoch Švédov a strelil víťazný gól. "Dúfam, že takýchto momentov bude ešte veľa. Sme radi, že sme postúpili, ale je to iba začiatok. Chceme ísť čo najďalej," dodal.

Na ceste do finále si však musia poradiť s výberom trénera Vladimíra Vůjtek, ktorý vo štvrťfinále nečakane vyradil favoritov z Kanady. "Sledoval som ich výsledky a dosť som počul o brankárovi Jánovi Lacovi. Majú kvalitný tím a to, že sa dostali tak ďaleko určite nebude náhoda. Prekvapilo ma však, že vyradili Kanadu. Keď som sa pozrel na kanadskú súpisku, tak tam mali samé veľké mená. No je to o jednom zápase a ten im vyšiel. Je to trochu prekvapujúce, ale myslím si, že Slováci si to zaslúžili," uviedol pre TASR útočník Michael Frolík.

Viac informácií o Majstrovstvách sveta v hokeji sa dozviete na našej podstránke MS 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok