V Indonézii sa potopil trajekt, lodné nešťastie má desiatky obetí

TA3 TASR
4.7.2018 09:21

Najmenej 29 ľudí prišlo o život a ďalších 41 je nezvestných po potopení trajektu v Indonézii. K nehode došlo včera medzi ostrovmi na východe krajiny. Ide o ďalšie zo série lodných nešťastí v ázijskej krajine.

Pasažierov, ktorí strávili noc na havarovanom trajekte pri indonézskom ostrove Sulawesi, sa podarilo zachrániť. Nehoda si však vyžiadala aj 29 obetí, vrátane dvoch detí. Nešťastie sa odohralo v rovnaký deň, ako úrady odvolali pátraciu akciu po 164 ľuďoch, ktorí sa pravdepodobne utopili pred dvoma týždňami pri potopení trajektu na jazere Toba na ostrove Sumatra.

Trajekt, na ktorého palube bolo podľa oficiálnych dokumentov 139 pasažierov, sa začal potápať v utorok popoludní na rozbúrenom mori. Jeho kapitán teda v úmysle zachrániť čo najviac životov vyšiel s plavidlom na plytčinu asi 200 až 300 metrov od brehu.

Generálny riaditeľ indonézskej námornej prepravy Agus Purnomo informoval, že pasažierov zachránili v stredu. Neuviedol ich počet, no povedal, že ako poslední loď opustili kapitán a majiteľ plavidla. Už skôr pritom úrady informovali o 69 zachránených. Momentálne však nie je jasné, či sú ešte nejakí nezvestní. Trajekt dlhý 48,5 metra smeroval z prístavu Bira na ostrov Selayar južne od Sulawesi. Na palube boli aj autá, nákladné autá a motorky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok