Martinský architekt je obvinený z úplatkárstva, do väzby nepôjde

TA3 TASR
3.7.2018 15:22

Trojčlenný senát Najvyššieho súd SR v utorok na svojom verejnom zasadnutí nezobral bývalého hlavného architekta mesta Martin Róberta Dúbravca v korupčnej kauze do väzby. NS SR tak nevyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu prvostupňového súdu.

Martinský architekt je obvinený z úplatkárstva, do väzby nepôjde
SITA/AP

Prokurátor ÚŠP navrhoval takzvanú kolúznu väzbu, teda, aby nedošlo k ovplyvňovaniu svedkov. Podľa súdu však dôvody na väzobné stíhanie neboli. Do väzby senát NS SR v utorok nezobral ani ďalšieho spoluobvineného. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, prepustil vo štvrtok zo zadržania bývalého hlavného architekta mesta Martin Dúbravca. Do väzby nezobral ani ďalšiu obvinenú osobu, potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Prokurátor ÚŠP podal voči rozhodnutiu sťažnosť.

Obaja muži sú vyšetrovateľom protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry obvinení zo zločinov prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Ako informoval minulý týždeň hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, vyšetrovateľ obvinil dve osoby a jednu firmu z korupcie a prania špinavých peňazí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok