Mexickí futbalisti opúšťajú Rusko, vo štvrťfinále zabojuje Brazília

TA3 TASR
2.7.2018 18:13

Futbalisti Brazílie zvíťazili v stretnutí osemfinále MS 2018 v Samare nad Mexikom 2:0 a ako piate mužstvo postúpili do štvrťfinále. Brazílčania rozhodli v druhom polčase, v ktorom viedli 1:0 po góle Neymara z 51. minúty, na 2:0 uzavrel v 88. minúte striedajúci Roberto Firmino.

Mexickí futbalisti opúšťajú Rusko, vo štvrťfinále zabojuje Brazília
SITA/AP

Mexičania začali dobre

Mexičania favorizovanému súperovi statočne vzdorovali najmä v prvom polčase, počas celého zápasu však nedokázali nájsť recept na brazílsku defenzívu. Pre Brazíliu je to siedma účasť vo štvrťfinále MS za sebou. V ňom sa v piatok v Kazani stretne s víťazom večerného osemfinálového duelu Belgicko - Japonsko.

Od úvodu sa hralo vo vysokom tempe a v úvodnej štvrťhodine mali viac z hry Mexičania. Svoju územnú prevahu však nepretavili do väčšej šance, naopak, v 5. minúte mohli inkasovať, ale Neymar namieril prudkú strelu iba do pripraveného brankára Ochou. Viacero mexických akcií sa skončilo zblokovanou strelou a postupne sa k ofenzívnej hre dostali aj Brazílčania. Najväčšiu gólovú príležitosť prvého polčasu priniesla 25. minúta a akcia Neymara, ktorý sa v šestnástke zbavil protihráča, ale dostal sa až príliš blízko k brankárovi a neprekonal ho.

Atraktívna hra

Brazílčania začali druhý polčas výrazne aktívnejšie než prvý a v 48. minúte bol blízko ku gólu Coutinho, ktorý sa uvoľnil v pokutovom území, ale jeho strelu pravačkou zmaril výborne chytajúci Ochoa. "Kanárici" pokračovali v ofenzívnej aktivite. V 51. minúte Neymar pred šestnástkou naviazal obrancov, pätičkou uvoľnil Wiliana a jeho strieľanú prihrávku usmernil do bránky práve Neymar - 1:0. Zaujímavých momentov neubudlo ani v ďalších minútach.

V 60. minúte sa proti Paulinhovej strele opäť vyznamenal Ochoa, na opačnej strane Alisson zmaril Velovu strelu z diaľky. Druhý gól Brazílie nepriniesla ani strela Williana, ktorú zneškodnil pohotový Ochoa. Mexičania sa v závere snažili dostať Brazílčanov pod tlak, vytúžený gól však nedosiahli, naopak, v 88. minúte Neymar zakončil protiútok, Ochoa nohou loptu vyškriabal iba k striedajúcemu Firminovi, ktorý pred odkrytou bránkou pohodlne spečatil brazílske víťazstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok