Tragická nehoda na severe Indie, autobus sa zrútil do rokliny

TA3 TASR
1.7.2018 15:31

Najmenej 48 ľudí prišlo v nedeľu o život a približne 10 ďalších utrpelo zranenia na severe Indie, keď sa preplnený autobus zrútil v horskom teréne z vozovky do hlbokej rokliny. Informovala o tom agentúra AP s tým, že najmenej sedem zranených je v kritickom stave.

Tragická nehoda na severe Indie, autobus sa zrútil do rokliny
SITA/AP

Bol preplnený

Polícia uviedla, že v 28-miestnom autobuse bolo v čase nehody okolo 60 pasažierov. Medzi mŕtvymi je aj niekoľko žien a detí. Polícia uviedla, že na základe výpovedí svedkov stratil vodič v zákrute kontrolu nad autobusom, ktorý sa zrútil z vyše 200-metrovej výšky.

Záchranné práce na mieste havárie v štáte Uttarákhand boli pre nevľúdne počasie sťažené. Záchranári našli na mieste 48 tiel.

Najväčšia úmrtnosť na cestách

Autobus viezol robotníkov, ktorí do zamestnania denne dochádzali dopravou. India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách.

Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými komunikáciami či zlým stavom cestnej siete a motorových vozidiel, tam každoročne zahynie vyše 100.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok