Gáborík zavinil gól, Tortorella ho posadil na lavičku

TASR
18.5.2012 14:51

Tréner zámorského hokejového klubu New York Rangers John Tortorella stratil v druhom finále Východnej konferencie NHL proti New Jersey Devils trpezlivosť s Mariánom Gáboríkom.

Gáborík zavinil gól, Tortorella ho posadil na lavičku
SITA

Gólové suchoty v treťom zápase v rade v kombinácii s chybou, po ktorej "jazdci" inkasovali druhý gól, viedli k vypojeniu elitného slovenského útočníka z väčšej časti záverečnej tretiny stredajšieho duelu.
Tortorella nechal Gáboríka sedieť na striedačke prvých 12 minút z tretej časti po tom, čo v závere prostredného dejstva "diabli" vyrovnali na 2:2 zásluhou Ryana Cartera.

V tom čase bol na ľade aj Gáborík, ktorému sa nepodarilo vyhodiť puk z obranného pásma. Na otázku, či mu tréner povedal, čo bolo dôvodom jeho rozhodnutia, slovenský kanonier pre denník New York Daily News odpovedal: "Nič mi nepovedal. Neviem, zrejme to bolo za druhý inkasovaný gól, ale treba sa spýtať jeho."

Rangers nakoniec zápas prehrali 2:3 a New Jersey vďaka tomu vyrovnalo stav série na 1:1. Gáborík priznal, že sa dopustil chyby, podľa jeho slov sa však musí zlepšiť celý tím. "Bolo by skvelé, keby sme šli do tretej tretiny za stavu 2:1. Pri situácii, ktorá predchádzala druhému gólu, som mal zahrať lepšie. Odohralo sa to pri mantineli, tam to musím zlepšiť. Séria však pokračuje ďalej, na súperovom ľade musíme všetci zamakať," skonštatoval a načrtol možný recept na úspech: "V prvej tretine sme boli pomalí a s pukom nám to nešlo podľa predstáv. V druhej časti to už bolo lepšie, ale i tak musíme byť celkovo lepší, podržať puk v útočnom pásme a pokúšať sa o streľbu. V tomto smere ešte máme rezervy."

Kouč Rangers odmietol zdôvodniť, prečo nechal sedieť najdrahšieho hráča svojho tímu s ročným príjmom vo výške 7,5 milióna dolárov. Gáboríkove miesto v elitnej formácii s Bradom Richardsom a Carlom Hagelinom zaujal na niekoľko striedaní Artem Anisimov. Slovák sa vrátil na ľad osem minút pred záverečnou sirénou, no chýbal v šestici hráčov, ktorých Tortorella poslal na ľade pri záverečnej hre bez brankára. Gáborík strávil v zápase na ľade iba niečo vyše 15 minút, počas ktorých vyslal na súperovu bránku dve strely.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok