Futbalisti Kolumbie sa predstavia v osemfinále, Senegal prišiel o postup

TA3 SITA
28.6.2018 18:28

Futbalisti Kolumbie sa predstavia v osemfinále na majstrovstvách sveta v Rusku. Vo štvrtok zdolali Senegalčanov 1:0 v záverečnom zápase H-skupiny. Rozhodujúci gól strelil v 74. min Yerry Mina po rohovom kope. Kolumbíjčania napokon obsadili prvé miesto v tabuľke, hoci pred duelom boli až tretí. Naopak, Senegal sa s MS lúči.

Futbalisti Kolumbie sa predstavia v osemfinále, Senegal prišiel o postup
SITA/AP

Spoločne s Japoncami majú rovnaký počet bodov i totožné skóre, ale o dve žlté karty viac, čo posunulo ďalej Japonsko. Medzi najlepšími 16 tímami šampionátu nebude ani jeden africký tím. Kolumbia postúpila do osemfinále tretíkrát v histórii, druhý raz po sebe. Senegalčania pri druhej účasti na šampionáte nedokázali nadviazať na svojich predchodcov v 2002, ktorí sa dokázali prebojovať až do štvrťfinále.

Prvú príležitosť na otvorenie skóre mala Kolumbia. V 12. min Juan Quintero zahral priamy kop a jeho pokus s námahou vyrazil brankár Khadim N'Diaye. K slovu sa dostali aj Afričania. V 17. min Sadio Mané vbehol do šestnástky Kolumbie a po kontakte s Davinsonom Sánchezom spadol. Srbský rozhodca Milorad Mažič ukázal na biely bod. Vzápätí sa však poradil s videorozhodcom a svoje pôvodné rozhodnutie odvolal. V 31. min dostali Kolumbíjčania veľkú ranu. Ich opora James Rodríguez sa zranil a na trávniku ho nahradil Luis Muriel.

Po zmene strán mohol poslať do vedenia svoj tím Muriel, no trafil iba Kalidoa Koulibalyho. Juhoameričania sa napokon dočkali. V 74. min dostali možnosť rohového kopu. Na centrovanú loptu si nabehol stopér Yerry Mina a prekonal brankára N'Diayeho. Senegalčania sa snažili vyrovnať, ale vyloženú príležitosť si nevypracovali a s MS 2018 sa lúčia.

Senegal - Kolumbia 0:1 (0:0)

Gól: 
74. Y. Mina ŽK: 51. Niang - 45. Mojica, rozhodoval: Mažič (Srb.), 41 970 divákov

Zostavy:
Senegal: Kh. N'Diaye - Gassama, S. Sané, K. Koulibaly, Sabaly (74. Wagué) - I. Sarr, Kouyaté, I. Gana Gueye, S. Mané - B. Keita (80. Konaté), Niang (86. D. Sakho)
Kolumbia: Ospina - Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica - Uribe (83. Lerma), C. Sánchez - Cuadrado, Quintero, James Rodríguez (31. Muriel) - Falcao (89. Borja).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok