SaS si vybrala prezidentského kandidáta. Podporí ho aj finančne

TA3 TASR
26.6.2018 11:25

Najsilnejšia opozičná strana Sloboda a Solidarita oficiálne podporuje v prezidentských voľbách svojho niekdajšieho člena Roberta Mistríka. Jednohlasne o tom rozhodla Republiková rada SaS. Už skôr Mistríkovi vyjadrila podporu aj mimoparlamentná strana Spolu-občianska demokracia Miroslava Beblavého.

SaS si vybrala prezidentského kandidáta. Podporí ho aj finančne
TASR

Podpora po každej stránke

"Podporíme ho nielen verbálne, ale aj finančne. Chceme, aby bol prezidentom. Robert Mistrík bol naším členom, svedomím našej strany a v roku 2013 sa rozhodol SaS opustiť, aby sa venoval vede a svojej firme. Je to čestný, zásadový a rodinne založený človek. Neobracia kabát. Je to skutočne nezávislý človek, ktorý má svoj názor, vie ho povedať a zaujať pevné a zásadné postoje," povedal na tlačovej konferencii líder SaS Richard Sulík.

Beblavý verí, že ak Mistrík vo voľbách v roku 2019 uspeje, bude nezávislým prezidentom voči všetkých stranám. "Viem, že má povahu a charakternú silu a ak bude niekto robiť niečo nesprávne, bude konať bez ohľadu na to, či je to jeho priateľ či podporovateľ," odkázal.

Koniec kariéry v prípade neúspechu

Mistrík vyhlásil, že verí v postup do druhého kola volieb. Priznal, že sa o podpore svojej osoby rozprával aj so šéfom OĽaNO Igorom Matovičom, táto diskusia je zatiaľ otvorená. Podporu Obyčajných sa snaží získať aj Sulík. Ak by vo voľbách neuspel, Mistrík s politickou kariérou skončí. "Určite sa nezapojím do straníckeho boja ani nebudem zakladať politické strany. Mojím cieľom je stať sa prezidentom," dodal.

Robert Mistrík, ktorý je bývalým členom SaS a spoluzakladateľom tejto strany, oznámil kandidatúru na sociálnej sieti s tým, že o post hlavy štátu sa chce uchádzať ako nestraník. "Po oznámení prezidenta Andreja Kisku som rozhodnutý uchádzať sa v roku 2019 o post prezidenta Slovenskej republiky ako nestranícky kandidát. V tejto dôležitej dobe cítim potrebu pokračovať v boji o charakter štátu a za európske hodnoty. Podrobnosti o kandidatúre oznámim v priebehu júna," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok