Rybáriková vo finále WTA neuspela, premohla ju Češka Kvitová

TA3 TASR
24.6.2018 17:02

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela vo finále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Birminghame. Šampiónka z roku 2009 prehrala so štvrtou nasadenou obhajkyňou prvenstva Češkou Petrou Kvitovou 6:4, 1:6, 2:6. Rybáriková nevyužila šancu na zisk piateho singlového titulu na WTA Tour. prvého od augusta 2013, keď triumfovala vo Washingtone.

Rybáriková vo finále WTA neuspela, premohla ju Češka Kvitová
SITA/AP, ilu

Zverenka trénera Petra Hubera však potvrdila stúpajúcu formu pred blížiacim sa Wimbledonom, kde bude od 2. júla obhajovať vlaňajšie semifinále. Z Birminghamu si odnáša prémiu 86.840 dolárov pred zdanením a 305 bodov do svetového rebríčka WTA. Na budúci týždeň sa predstaví na turnaji v Eastbourne, v 1. kole má voľný žreb. Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Kvitovou, keď v treťom geme prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Kvitová síce následne vyrovnala na 3:3, no v siedmom geme nezískala pri svojom podaní ani fiftín a Rybáriková pretavila výhodu brejku v zisk prvého setu. Slovenka dobre mixovala údery, bekhendovými slajzmi narúčala Kvitovej rytmus.

Češka sa snažila hrať agresívne, no robila priveľa nevynútených chýb. V druhom sete sa Kvitová výrazne zlepšila a potvrdila, že tráva je jej najsilnejší povrch. Dvojnásobná wimbledonská víťazka po rýchlom brejku odskočila Rybárikovej na 3:0, v šiestom geme jej opäť zobrala servis a vynútila si tretí set. Kvitová si dokázala pomôcť kvalitným prvým podaním a po druhom servise Rybárikovej zatlačiť Slovenku do defenzívy, nebála sa chodiť na sieť.

V rozhodujúcom dejstve si vďaka sérii forhendových winnerov a skvelých returnov vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila vďaka esu v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Rybárikovou na 6:1. Kvitová získala celkovo 25. titul, už piaty v tomto roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok