Rusi postúpili do semifinále, sťahujú sa do Helsínk

SITA
17.5.2012 17:30

Hokejisti Ruska sa stali druhými semifinalistami majstrovstiev sveta 2012, vo štvrťfinále v Štokholme si poradili s Nórskom 5:2. Rusi nechýbali v semifinále ani raz od roku 2007, naposledy nezvládli štvrťfinále v Rige 2006 s Českom (3:4 po predĺžení).

Rusi postúpili do semifinále, sťahujú sa do Helsínk
SITA

Nóri sa aj proti favoritovi prezentovali sympatickým výkonom a boli nepríjemným protivníkom. V konečnom účtovaní šampionátu skončí Nórsko na 8. mieste, Rusko sa v piatok presunie zo Štokholmu do Helsínk na semifinále, v ktorom v sobotu nastúpi proti lepšiemu z dvojice USA - Fínsko. Tím Zinetulu Biľaletdinova je jediný na šampionáte, ktorý ešte neprehral.

Výsledok - štvrťfinále:
Rusko - Nórsko 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Góly: 8. Ovečkin (Siomin), 15. Popov (Jemelin, Riasenskij), 41. Jemelin (Daciuk, Siomin), 51. Žerdev (Biriukov, Tereščenko), 55. Nikulin (Malkin) - 12. Skröder (Hansen, Thoresen), 21. Thoresen (Ask, Holös) 
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bruggemann (Nem.), Kurmann (Švaj.) - Arm (Švaj.), Suominen (Fín.), 7519 divákov. 

Zostavy
Rusko: Varlamov - Nikulin, J. Biriukov, Jemelin, Riasenskij, Denisov, Medvedev, Nikitin - Perežogin, Malkin, Popov - Siomin, Daciuk, Ovečkin - Širokov, Žerdev, Tereščenko - Svitov, Kokarev, Kuľomin - Kuznecov 
Nórsko: Haugen - Trygg, Tollefsen, Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lokken Östli - Skröder, Thoresen, M. Hansen - Bastiansen, M. Olimb, Spets - Holtet, Röymark, K. Forsberg - Ask, Martinsen, K. Olimb - Rosseli Olsen 

Nóri zaskočili Rusov ofenzívnym poňatím hry. Už v 3. min musel riešiť veľkú šancu Kena Andreho Olimba ruský gólman Varlamov. V 8. min nahodil Ovečkin spoza bránky puk na Haugena a nórsky brankár si ho zrazil za svoj chrbát - 1:0. V 12. min sa presadil najproduktívnejší nórsky útok, keď vyrovnal Skröder. Rusi sa opäť ujali vedenia, v 15. min zostal nepokrytý Alexander Popov a prestrelil nórskeho gólmana po druhýkrát. Po 28 sekundách druhej tretiny vyrovnal pri presilovke Thoresen. Zaskočení Rusi sa snažili o ofenzívnu hru, ale nevedeli sa presadiť cez pozornú defenzívu Nórov. V 24. min napálil Nikulin od modrej len do žŕdky, favorit spálil aj ďalšie šance. Nóri sa snažili o rýchle kontry, neustále nimi hrozili. Rusko upokojil v 55. sekunde tretej tretiny Alexej Jelemelin strelou od modrej čiary. Rusi pokračovali v ofenzívnej hre a Žerdev a Perežogin ďalšími dvoma presnými zásahmi rozhodli o jeho víťazstve 5:2.

Viac informácií o Majstrovstvách sveta v hokeji sa dozviete na našej podstránke MS 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok