Sagan nenašiel premožiteľa ani v 4. etape Okolo Kalifornie

TASR, TA3
17.5.2012 06:26

Slovenský cyklista Peter Sagan pokračuje v spanilej jazde na pretekoch Okolo Kalifornie. Člen tímu Liquigas-Cannondale nenašiel premožiteľa ani v najdlhšej 4. etape zo Sonory do Clovisu dlhej 209,5 km a vďaka bonifikácii si upevnil vedenie v celkovom poradí.

Pred Austrálčanom Heinrichom Hausslerom má na čele 16-sekundový náskok. Pretekár stajne Garmin-Barracuda skončil v záverečnom hromadnom špurte opäť druhý, tretí bol jeho krajan Michael Matthews. Ďalší Slovák Peter Velits prišiel do cieľa na 14. mieste, v celkovom poradí je 12. so stratou 40 sekúnd.

Sagan sa dokázal skvele vyrovnať s extrémnym teplom a na kalifornských cestách získal štvrtý etapový vavrín za sebou. "Dnešná etapa bola veľmi náročná. Na štarte som si hovoril, že je nemožné, aby som vyhral štvrtýkrát za sebou. Daniel Oss ma však po poslednom stúpaní povzbudil a sľúbil mi, že celý tím bude v záverečných kilometroch pracovať pre mňa. Som šťastný, že to opäť vyšlo. Budem sa snažiť udržať žlté tričko čo najdlhšie, aj keď to nebude jednoduché," povedal Sagan pre akreditované médiá. Haussler po skončení etapy zložil slovenskému reprezentantovi kompliment. "Sagan je momentálne najrýchlejším mužom v cyklistickom kolotoči, v dnešnom špurte to opäť potvrdil. Napriek druhému miestu nie som sklamaný. Mám veľkú motiváciu a verím, že na tohtoročných pretekoch Okolo Kalifornie sa dočkám aspoň jedného etapového víťazstva."

výsledky 4. etapy:
1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 5:18:08, 2. Heinrich Haussler (AUstr./Garmin-Barracuda), 3. Michael Matthews (Austr./Rabobank), 4. Tom Boonen (Bel./Omega Pharma-Quickstep), 5. Roger Kluge (Nem./Argos-Shimano), 6. Jasper Stuyven (Bel./Bontrager Livestrong)...14. Peter VELITS (SR/Omega Pharma- Quickstep) všetci rovnaký čas ako víťaz
Celkové poradie:
1. SAGAN 28:01:37, 2. Haussler +16, 3. Jeffry Louder (USA/ UnitedHealthcare) +34, 4. Alex Howes (USA/Garmin-Barracuda) +35, 5. Fred Rodriguez (USA/Team Exergy), 6. Ben Jacques-Maynes (USA/Bissell) obaja +36...12. P. VELITS +40

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok