Festival umenia ukončila streľba, hlásia obeť aj zranených

TA3 TASR
17.6.2018 19:11

Jedna osoba zahynula a ďalších najmenej 20 ľudí sa zranilo pri streľbe, ku ktorej došlo na festivale umenia v meste Trenton v americkom štáte New Jersey. Usmrteným je jeden z dvojice strelcov, uviedla s odvolaním sa na vyhlásenie okresného prokurátora agentúra AP.

Prokurátor Angelo Onofri z okresu Mercer v New Jersey povedal v nedeľu ráno miestneho času na tlačovej konferencii, že 16 spomedzi zranených osôb utrpelo strelné zranenia. Dodal, že štyria zranení - vrátane 13-ročného chlapca - sú v kritickom stave.

Onofri ďalej uviedol, že strieľať na festivale s názvom Art All Night začali dvaja útočníci. Jeden z nich - 33-ročný muž - bol následne zabitý, druhý je momentálne vo väzbe. Miestne úrady odhadli, že v oblasti, kde streľba vypukla, bolo v jej čase okolo 1000 ľudí.

Na mieste po streľbe vypukla panika, ľudia začali z festivalu utekať. Miestne televízie neskôr priniesli zábery zachytávajúce mnoho policajných áut. Denník The Trentonian uviedol, že oblasť bola posiata rozbitým sklom a ďalšími úlomkami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok