Simon odmieta ministrove obvinenia: Je to absolútne zavádzanie

TASR
16.5.2012 19:16

Šéf rezortu pôdohospodárstva dnes okrem iného obvinil svojho predchodcu Zsolta Simona, že veľmi dobre vedel, že s potravinovou pomocou pre sociálne odkázaných sú a budú problémy.

Simon odmieta ministrove obvinenia: Je to absolútne zavádzanie
SITA

Simon mal podľa Jahnátka v tejto súvislosti na nahrávanej porade na MPRV SR zakázať zainteresovaným pracovníkom poskytovať informácie pod hrozbou straty zamestnania.

"Simon vedel veľmi dobre, že je tam problém a že sa môže skôr či neskôr na to prísť. My sme urobili prepis troch zvukových záznamov z porady ministra pôdohospodárstva, ktoré však boli iné ako oficiálny zápis z porady. V jednom zo zápisov sa Simon dokonca obáva, že už je problém na svete a niekto sa točí na ministerstve pôdohospodárstva okolo tohto problému. Dal pokyn, aby za každú cenu toho človeka našli a vyhodili ho z MPRV SR. Na tej porade zároveň Simon povedal, že keď sa tieto informácie dostanú von z rokovacej miestnosti, vyhodí každého, kto túto informáciu poskytne mimo tej rokovacej miestnosti," uviedol dnes po rokovaní vlády Jahnátek. "Záznamy, prepisy máme. Tie dáme samozrejme vyšetrovateľovi," dodal.

"Minister Jahnátek informoval verejnosť o tom, že som sa mal kriticky vyjadriť a pohroziť pracovníkom ministerstva pôdohospodárstva, keď budú o probléme informovať. Považujem to za absolútne zavádzanie. Pán minister do "múky" primiešal aj počítače pre Pôdohospodársku platobnú agentúru a preto by som odporúčal každému, aby si dôkladne prečítal záznam, a nielen vytrhnuté veci z kontextu," uviedol pre TASR v reakcii na Jahnátkove vyjadrenia Simon.

Témy: Zsolt Simon
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok