Saková sa stretla s rodinou Filipínca Henryho, ponúkla im pomoc

TA3 SITA
6.6.2018 16:46

Slovensko pomôže rodine zosnulého Henryho Acordu. Ministerka vnútra jej ponúkla vládny špeciál na prevoz tela na Filipíny. Henryho matke, sestre a bratovi zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť.

Zosnulého Henryho Acordu a jeho príbuzných prepraví späť na Filipíny lietadlo letky ministerstva vnútra. Ako ďalej informoval tlačový odbor rezortu, na stredajšom stretnutí túto možnosť pozostalým ponúkla ministerka vnútra Denisa Saková s tým, že tí túto ponuku prijali. "Deň odletu zatiaľ nie je známy, nakoľko závisí od vybavenia všetkých potrebných náležitostí," uvádza ministerstvo s tým, že Saková rodine zosnulého opätovne vyjadrila úprimnú sústrasť a ľútosť nad celou udalosťou.

V sobotu 26. mája v skorých ranných hodinách došlo na Obchodnej ulici v Bratislave k incidentu medzi dvoma mužmi, ktorý sa skončil fyzickým napadnutím jedného z nich, Filipínca Henryho Johna Seraficu Acordu. Ten podľa medializovaných informácií bránil dve ženy, ktoré obťažoval 28-ročný Juraj H. z Dunajskej Stredy. Napadnutý Filipínec na následky zranení spôsobených mimo iného kopnutím do hlavy v nemocnici zomrel. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I v pondelok na neverejnom zasadnutí vzal Juraja H., obvineného z trestného činu zabitia, do väzby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok