Kuffa nemá problém s homosexuálmi, ale trvá na tom, čo povedal

TASR
15.5.2012 18:01

Poslanec Národnej rady SR Štefan Kuffa (OĽaNO) nemá problém s homosexuálmi, avšak trvá na tom, čo v parlamente minulý týždeň povedal. "To, čo som povedal vo faktických poznámkach, za tým si stojím," povedal Kuffa na dnešnom brífingu v Národnej rade SR.

Kuffa nemá problém s homosexuálmi, ale trvá na tom, čo povedal
SITA

Poslanec z klubu matovičovcov v diskusii v pléne minulý týždeň pripomenul, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) kedysi homosexualitu zaradila medzi duševné choroby. "Nechať chorých ľudí behať po uliciach a nechať ich bez pomoci je veľmi vážna chyba," povedal vtedy Kuffa.

Dnes tvrdí, že médiá pospájali jeho vyjadrenia vo faktických poznámkach tak, že vyzneli hystericky. Svoje slová odôvodnil tým, že reagoval na príbeh o teplom Jankovi a studenej električke, ktorý povedal Martin Poliačik zo SaS. Kuffa považuje príbeh za dehonestujúci a cítil potrebu vyjadriť sa.

Jeho slová z pléna pobúrili organizátorov projektu Dúhový Pride a ďalších ľudí z LGBT komunity. Poslanca žiadajú, aby sa verejne ospravedlnil za svoje výroky v pléne. Zástupcovia LGBT komunity navyše plánujú v stredu (16.5.) dopoludnia navštíviť Národnú radu SR, aby dali najavo svoju nespokojnosť s postojom, ktorý prezentoval poslanec.

Kuffa dnes zdôraznil, že nemá problém sa s nimi stretnúť. "Pokiaľ chcú konštruktívne komunikovať, môžeme sa stretnúť. Nemám problém sa stretnúť s kýmkoľvek, či je to Róm, prostitútka alebo homosexuál. Môžeme sa konštruktívne baviť na úrovni," uviedol. Dodal, že hoci téma homosexuálov nie je jeho nosnou témou v parlamente, venuje sa skôr rodine, nebude mlčať, ak túto tému niekto otvorí.

Líder OĽaNO Igor Matovič si svojho poslanca dnes zastal. Vyhlásil, že klub OĽaNO sa nemieni z Kuffových slov "vyviňovať". Ide o slobodný klub, v ktorom má každý právo na svoj názor a tiež ho môže slobodne prezentovať. Jeho slová podčiarkol aj šéf klubu Jozef Viskupič. Zároveň pripomenul, že u matovičovcov sú aj ľudia, ktorí mienia otázku homosexuálov a iných menšín otvárať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok