Pri hraniciach zadržali desiatky migrantov, previesť ich mali Slováci

TA3 TASR
5.6.2018 16:55

Obvineniu z trestného činu prevádzačstva čelia traja Slováci. Tí mali v uplynulých dňoch nelegálne previesť na územie Slovenska 34 cudzincov pochádzajúcich z Vietnamu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Pri hraniciach zadržali desiatky migrantov, previesť ich mali Slováci
TASR/ilustračné foto

Prvých 20 migrantov, ktorí nelegálne prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny, zadržali policajti úradu hraničnej a cudzineckej polície vo štvrtok blízko obce Podhoroď. Tých mal večer prevziať 38-ročný Miroslav P. a následne ich za finančnú odmenu odviesť do Rakúska.

"Policajti mu však plány prekazili, za Sobrancami ho zastavila hliadka mobilnej zásahovej jednotky. Po zastavení vozidla z neho obvinený vyskočil a utekal až do mesta Sobrance, kde ho policajti dolapili a zadržali," priblížila Baloghová. Po preukázaní viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov. Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie.

Ďalších 14 cudzincov z Vietnamu spolu s dvomi prevádzačmi zadržala polícia v piatok podvečer v blízkosti obce Koromľa. Cudzinci boli následne vrátení na Ukrajinu. "Predpokladaný zisk všetkých obvinených po úspešnom dopravení cudzincov do Rakúska by bol vo výške minimálne 17 000 eur," dodala Baloghová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok