Rusi po dokončení mosta na Krym avizujú ďalší gigantický projekt

TA3 TASR
5.6.2018 15:36

Cestno-železničný most cez Kerčský prieliv na Krym zatiaľ slúži len osobnej automobilovej doprave, ale v Rusku sa už začína hovoriť o podobnom gigantickom projekte. Ruský ekonomický denník Kommersant uviedol, že most na Ďalekom východe krajiny spojí ostrov Sachalin s pevninou.

Rusi po dokončení mosta na Krym avizujú ďalší gigantický projekt
TASR

Podľa odborníkov je jeho postavenie nevyhnutnosťou pre rekonštrukciu železničnej trate na ostrove. Na ňu treba okolo 90 miliárd rubľov. Ráta sa aj s vybudovaním prístavu pre lode s hlbokým ponorom na prepravu uhlia pri osade Iľinskij. Bude stáť asi 100 miliárd rubľov.

Most bude cestno-železničný, dlhý šesť kilometrov. Jeho cestná časť si vyžiada 252,8 miliardy rubľov a železničná 204,7 miliardy rubľov. Celkové náklady na samotný  most by mali dosiahnuť  547,5 miliardy rubľov. Náklady budú také vysoké preto, lebo most bude stáť v tektonickej oblasti. Veľká časť z investovanej sumy sa vynaloží práve na jeho ochranu pred dôsledkami zemetrasení.

Most na Krym bude stáť 228 miliárd RUB. Teraz po ňom od polovice mája jazdia iba osobné autá. Od jesene sa k nim pridajú aj nákladné vozidlá. V druhej polovici roka 2019 sa počíta aj s dokončením železničnej časti mosta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok