Vlak s desiatkami cestujúcich sa zrazil s autom, vodič neprežil

TA3 TASR
5.6.2018 11:09

Tragicky sa skončila zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo v utorok krátko pred 5.30 h v úseku Bánovce nad Bebravou - Rybany. Nehoda si vyžiadala život vodiča osobného auta, informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Cestujúci vo vlaku sa nezranili

"Vo vlaku sa nachádzalo v čase zrážky približne 30 cestujúcich, ktorí sa nezranili. V osobnom aute bola zakliesnená jedna osoba. Hasiči po príchode na miesto vodiča vyslobodili pomocou vyslobodzovacieho náradia a odovzdali zdravotníkom. Jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol," uviedol Petrík.

Nehoda na železničnom priecestí v bánovskej časti Biskupice si vyžiadala život 31-ročného muža z okresu Bánovce nad Bebravou, spresnila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Vodič vošiel s vozidlom Škoda Octavia do koľajiska vtedy, keď úsekom prechádzal osobný vlak. Ten po zrážke tlačil niekoľko desiatok metrov vozidlo pred sebou," ozrejmila s tým, že 31-ročný vodič na mieste nehody svojim zraneniam podľahol a 27-ročného rušňovodiča policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Išlo zrejme o chybu vodiča

K nehode došlo na železničnom priecestí, ktoré je zabezpečené výstražnou a zvukovou svetelnou signalizáciou, potvrdila hovorkyňa Železníc SR Martina Pavliková.

Príčiny nehody podľa nej vyšetrujú, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o chybu vodiča, ktorý nedodržal zákon o premávke na pozemných komunikáciách a vstúpil na železničné priecestie v čase, keď prichádzal vlak a bola dávaná výstraha. "Doprava v úseku Bánovce nad Bebravou - Chynorany je prerušená a premáva tam náhradná autobusová doprava," dodala.

"Vec si na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia a prečinu usmrtenia," uzavrela Antalová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok