Po krvavom útoku idú posilniť bezpečnosť v hlavnom meste

TA3 SITA TASR
4.6.2018 16:13

Ministerka vnútra Denisa Saková spolu s bratislavským primátorom Ivom Nesrovnalom a predstaviteľmi polície avizovali, že bezpečnosť v hlavnom meste sa po smrteľnom útoku na Filipínčana Hendyho Acordu posilní. V uliciach by malo byť viac policajtov a to aj peších aj motorizovaných jednotiek.

Pôsobiť budú i policajti, ktorých bežne nevidno

Saková na brífingu opätovne odsúdila agresívny čin a vyjadrila sústrasť príbuzným obete útoku. Ocenila i postup polície pri zásahu. "Postupovali správne a rýchlo, pri pomoci  napadnutému i zadržaní toho, kto tento ohavný čin spáchal," uviedla Saková. Od prijatých opatrení očakáva, že posilnia pocit bezpečnosti obyvateľov i návštevníkov hlavného mesta.

Krajský policajný riaditeľ Csaba Faragó informoval, že sa v uliciach hlavného mesta zvýši počet peších, ale aj motorizovaných hliadok. Podľa jeho slov budú v centre pôsobiť i policajti, ktorých bežne nevidno, napríklad príslušníci jazdeckej polície či policajti so služobnými psami. "Nasadení majú byť i policajti z prezidiálnych útvarov, takisto bude zvýšený počet policajtov v operatívnej službe, ktorí budú pôsobiť na území hlavného mesta, s dôrazom na historické centrum," uviedol Faragó. Kroky štátnej polície podľa jeho slov zosúladili s postupom bratislavskej mestskej polície.

Zabezpečenie tolerantného a bezpečného mesta

Šéf bratislavských mestských policajtov Ivan Lechner pripomenul, že s nástupom letnej sezóny je pravidelne posilnený výkon hliadkovej služby. "Využijeme všetky metódy, spôsoby a formy policajnej činnosti, teda pešie hliadky, moto - a cyklohliadky, jazdeckú políciu i hliadky so služobnými psami," uviedol o opatreniach náčelník bratislavskej MsP.

Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal zdôraznil, že Bratislava musí ostať tolerantným a bezpečným mestom. "Nesmieme dopustiť, aby obyvatelia či návštevníci sa báli chodiť von, aby niekto ohrozoval ducha tolerancie, na ktorom stojí toto mesto," uviedol Nesrovnal.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal v nedeľu na Okresný súd Bratislava I návrh na vzatie obvineného 28 ročného Slováka Juraja Hossu do väzby. Muž z Dunajskej Stredy mal v sobotu nadránom sotiť na zem cudzinca z Filipín obraňujúceho dvojicu obťažovaných žien. Polícia muža zadržala na mieste činu, avšak návrh vyšetrovateľa na vzatie do väzby nebol vtedy akceptovaný prokurátorom. Po zásahu Generálnej prokuratúry prípad prevzala bratislavská krajská prokuratúra. Súd v pondelok vzal obvineného do väzby. Prípad vyvolal na Slovensku veľkú vlnu kritiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok