A. Danko v TA3: Prezidentské voľby nie sú témou dňa

TA3 TASR
3.6.2018 12:10

Prezidentské voľby nie sú témou dňa. Uviedol to predseda Národnej rady SR Andrej Danko v diskusnej relácii V politike. Zároveň potvrdil, že do prezidentských volieb postaví SNS vlastného kandidáta, bude to žena.

"SNS pôjde vlastnou cestou kandidátky," potvrdil Danko s tým, že kto bude kandidovať, je dostačujúce povedať v septembri. Danko doplnil, že bude oslovovať ženy z radov strany. "Nepoviem žiadne meno, lebo keď poviete nejaké meno, je to ako asfaltový holub na Slovensku," povedal. Zároveň uviedol, že má dosť veľa iných starostí.

Danko sa vyjadril aj k rozšíreniu informácie o vražde ruského novinára Arkadija Babčenka, ktorý nakoniec žije. Danko tvrdí, že Ukrajina touto kauzou veľmi ublížila svojej zahraničnej politike.

Predseda NR SR poukázal aj na kauzu ruského agenta Sergeja Skripaľa. "Chcem dobrý vzťah s Ruskou federáciou aj s Ukrajinou," dodal Danko. Predseda NR SR protestuje proti falošným informáciám. "Nemôžu si Ukrajinci myslieť, že budú môcť na seba upútať pozornosť takýmito teátrami," povedal Danko. Každý rozumný človek takéto pokusy a teátra musí odsúdiť. Podľa neho to bola demagógia, ktorá mala upozorniť na ukrajinsko-ruský konflikt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok