Zadržali muža, ktorý v Bratislave na smrť dokopal Filipínca Henryho

TA3 TASR
2.6.2018 20:34

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda, ktorý mal v sobotu 26. mája nadránom sotiť na zem v centre Bratislavy cudzinca z Filipín obraňujúceho dvojicu obťažovaných žien, je od piatka 1. júna opäť zadržaný. Zároveň je obvinený zo zabitia. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zločin zabitia

„Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Po preštudovaní spisového materiálu došlo k prekvalifikovaniu tejto trestnej veci na zločin zabitia,“ uviedol Szeiff. Útočník bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

„S prihliadnutím na aj naďalej prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť v súčasnosti bližšie informácie,“ dodal Szeiff. V súvislosti s týmto prípadom sa má v stredu 6. júna na bratislavskom Námestí SNP konať zhromaždenie. Naplánované je na 18.00 h.

Na rade je prokuratúra

Muža polícia zadržala na mieste činu už pred týždňom. Prokurátor sa však nestotožnil s návrhom vyšetrovateľa na vzatie mladíka do väzby. „Aj po druhom zadržaní je teraz na rade prokuratúra, ktorá rozhodne o tom, či zostane vo väzbe alebo nie,“ dopĺňa polícia na svojom facebookom profile.

Napadnutý Filipínec, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien, následkom zranení podľahol. Vo štvrtok 31. mája zomrel v ružinovskej nemocnici v Bratislave, informoval o tom denník Nový Čas. Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka. Prokurátor okresnej prokuratúry nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu. Už v piatok 1. júna Generálna prokuratúra informovala, že prípad prevzala Krajská prokuratúra v Bratislave. Tá má vykonávať dozor s tým, že trestné stíhanie bude vedené pre podstatne závažnejšiu právnu kvalifikáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok