Falzifikáty módnych značiek sa na pulty nedostanú, colníci ich odhalili

TA3 TASR
31.5.2018 19:24

Trnavskí colníci odhalili pri dovoze tovaru falzifikáty kabeliek, obuvi a textilu. Škoda bola vyčíslená držiteľmi práv duševného vlastníctva na viac ako 235.000 eur, informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

Falzifikáty módnych značiek sa na pulty nedostanú, colníci ich odhalili
SITA/FS SR

Colníci v Brodskom kontrolovali zásielku deklarovaného textilu, obuvi a doplnkov smerujúcu podľa predložených dokumentov z Turecka do Poľska. "Pri fyzickej kontrole tovaru colníkom neuniklo, že v zásielke sa okrem neznačkového tovaru nachádzajú aj balenia tovaru označeného názvami svetoznámych výrobcov módnych značiek, ktoré svojím balením, kvalitou a dokladmi nezodpovedajú originálnym výrobkom," uviedla hovorkyňa.

Keďže vzniklo dôvodné podozrenie, že niekoľko stoviek balení kabeliek, stoviek párov obuvi a desiatky kusov textilu z kontrolovanej zásielky porušujú práva duševného vlastníctva, colníci tovar zaistili a svoje podozrenie bezodkladne oznámili aj zástupcom majiteľov ochranných známok. "Títo po preverení tovaru potvrdili, že ide o falzifikáty ich značiek. Práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky," doplnila Zlochová.

Osobám, ktoré sa neoprávneným spôsobom chcú obohacovať na známych značkách módnych výrobcov, okrem zničenia tovaru hrozí aj postih v rámci trestného konania a pokuta od colného úradu do výšky 67.000 eur. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok