Zidane prekvapivo končí ako tréner Realu, oznámil aj dôvod

TA3 TASR SITA
31.5.2018 13:55

Tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane sa rozhodol odstúpiť z funkcie. Prekvapujúce rozhodnutie oznámil na štvrtkovej tlačovej konferencii, iba päť dní po treťom triumfe v Lige majstrov v rade.

"Rozhodol som sa, že v nasledujúcej sezóne nebudem pokračovať ako tréner Realu Madrid. Je správny čas pre každého. Môže to pôsobiť zvláštne, ale urobil som to pre dobro hráčov, klubu aj mňa," povedal 45-ročný Zidane. "Všetko sa mení, preto som sa takto rozhodol. Milujem tento klub. Myslím si, že kontinuita je dôležitá, ale mám pocit, že treba zmenu, nový prístup. To je dôvod môjho odstúpenia," povedal niekdajší vynikajúci francúzsky reprezentant.

Na lavičku A-mužstva madridského klubu prišiel v januári 2016 po Rafaelovi Benitezovi a získal deväť trofejí: 3x Liga majstrov, 1x španielska liga, 1x španielsky Superpohár, 2x európsky Superpohár, 2x majstrovstvá sveta klubov.

Real sa v uplynulom ročníku La Ligy umiestnil na tretej priečke s výrazným mankom na šampióna FC Barcelona. V Lige majstrov však Zidane ako prvý kouč histórie dosiahol tretí úspech za sebou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok