Mestskú dopravu paralyzovali vandali, poškodili 21 autobusov

TA3 SITA
28.5.2018 12:28

Dvadsať autobusov nitrianskej mestskej autobusovej dopravy a jeden prímestský sa stali v noci z nedele na pondelok terčom vandalského útoku. Dopravu v meste to paralyzovalo, chýbali desiatky spojov.

Mestskú dopravu paralyzovali vandali, poškodili 21 autobusov
SITA/Martin Havran ilustračné

Neznámy páchateľ alebo páchatelia poškodili čelné sklá autobusov. Spôsobilo to výpadky mestskej autobusovej dopravy. Dopravca v rannej špičke nevypravil 54 spojov. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Arriva Petra Helecz, kritická situácia potrvá niekoľko dní, pretože nepojazdná je takmer štvrtina vozového parku MHD. Prípadom sa zaoberá polícia.

„Vyjadrujeme rozhorčenie nad týmto bezprecedentným útokom, ktorý v doterajšej histórii firmy nemá obdobu, zároveň prosíme cestujúcich o trpezlivosť. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sa nám podarilo autobusy opraviť a vrátiť do premávky. Obstaranie potrebných náhradných dielov a následné výmeny čelných skiel sú však časovo náročné,“ povedal generálny riaditeľ Arriva Nitra Juraj Kusy.

V rannej špičke dopravca nevypravil 54 spojov na linkách 2, 4, 6, 8, 12, 24, 30 a 32. Po skončení rannej špičky zaistil prevádzku na všetkých trasách. Arriva sa obáva, že výpadky spojov budú aj v najbližších dňoch. Zoznam dotknutých spojov zverejnila na stránke www.arriva.sk.

Témy: Nitra
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok