Envirorezort dostal státisícovú pokutu pre čachre Slotovho ministra

14.5.2012 14:57

Ministerstvo životného prostredia dostalo sankciu 654 500 eur od Úradu pre verejné obstarávanie. Dôvodom je podľa Sme zmluva ešte z čias národniarkseho ministra Jána Chrbeta.

Envirorezort dostal státisícovú pokutu pre čachre Slotovho ministra
Foto: SITA

Pokuta pre Ministerstvo životného prostredia SR vo výške 654 500 eur od Úradu pre verejné obstarávanie je na ťarchu ministerstva a spôsobí mu do budúcnosti problémy. Uviedol to hovorca envirorezortu Maroš Stano. Dôvodom udelenia sankcie je podľa článku Sme zmluva ešte z čias ministra Jána Chrbeta. Rezort dostal pokutu za to, že Chrbet prihral 13-miliónovú propagačnú zákazku malej a dovtedy neznámej reklamnej agentúre Bros. 

Súťaž bola podľa článku na portáli iba naoko, ďalšie dve renomované firmy mali smolu. "Ministerstvo pritom nezaujímali výsledné cenové ponuky, čím porušilo zákon o verejnom obstarávaní," píše sa v článku na www.sme.sk. "Bohužiaľ sa to stalo v minulosti a my sa s tým musíme už len nejako vyrovnať," informoval hovorca Stano. 

Ján Chrbet uzavrel zmluvu s firmou Bros na propagáciu Operačného programu Životné prostredie, pričom peniaze smerovali napríklad na workshopy, konferencie alebo špeciálne logá. Zmluva podľa informácií v článku platí až do budúceho roka a väčšina z 13 miliónov eur je už údajne vyčerpaná. Zmluvu kritizovali médiá už v roku 2010, lebo propagácia Operačného programu bola podľa nich v niektorých prípadoch až desaťnásobne predražená. Chrbet sa k pokute nevyjadril, nedvíhal telefón.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok