SaS považuje stropovanie veku odchodu do dôchodku za populizmus

TA3 TASR
23.5.2018 18:01

Ústavné ohraničovanie veku odchodu do dôchodku považuje opozičná Sloboda a solidarita za čistý populizmus. Je podľa nich nepochopiteľné, že namiesto riešenia akútnych problémov v školstve, v zdravotníctve či v spolunažívaní majority so segregovanými rómskymi komunitami, sa celá politická scéna zaoberá záležitosťou, ktorá bude aktuálna o dvadsať rokov.

SaS považuje stropovanie veku odchodu do dôchodku za populizmus
SITA/AP

"V ústave nemajú byť zakonzervované oblasti, na ktoré musí hospodárska politika vlády reagovať podľa meniacich sa okolností. Takou oblasťou je aj ohraničenie dôchodkového veku, na ktorý majú zásadný vplyv ekonomické a demografické faktory. Tie, ako vieme, sa menia v čase," uviedli v spoločnom stanovisku predseda strany Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

Podľa SaS je v rozpore s verejným záujmom i zdravým rozumom, aby sa pre hospodársku politiku ktorejkoľvek budúcej vlády dôchodkový vek stal nedotknuteľný. "A to preto, lebo ho kedysi v minulosti zakonzervovali v ústave politické strany, ktoré dali prednosť populizmu miesto zodpovednosti k štátu a jeho občanom," uviedli liberáli.

"Sme nemilo prekvapení, že opozičné strany OĽaNO a Sme rodina sa v tejto otázke spojili so Smerom-SD, ktorý túto tému vytiahol, aby vyvolal na politickej scéne konflikt, nalákal občanov na neexistujúce sociálne istoty a prekryl tým svoje kriminálne kauzy," uviedla SaS. Liberáli by tak privítali, keby OĽaNO a Sme rodina zišli včas z nesprávnej cesty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok