Na sneme ZMOS vystúpili Kiska, Pellegrini i šéfka Ústavného súdu

TA3 TASR
23.5.2018 13:24

V bratislavskej Inchebe sa začal v poradí už 29. snem Združenia miest a obcí Slovenska. Na úvod vystúpili najvyšší ústavní činitelia - prezident Andrej Kiska, premiér Peter Pellegrini a predsedníčka Ústavného súdu Ivetta Macejková.

Na sneme ZMOS vystúpili Kiska, Pellegrini i šéfka Ústavného súdu
SITA/Diana Černáková

Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS sa uskutočňuje za účasti takmer 800 starostov a primátorov, poslancov, členov vlády a ďalších hostí. Delegáti sa budú venovať plneniu priorít od minuloročného snemu a diskusii o cieľoch a prioritách ZMOS na nadchádzajúce obdobie.

Snem ZMOS sa bude zaoberať napríklad zachovaním súčasného systému financovania samospráv, systémom rozdelenia pôsobností v regionálnom školstve medzi štátom, miestnou a regionálnou samosprávou, majetkovo-právnym usporiadaním pozemkov pod objektmi v majetku miest a obcí či opatreniami na podporu zamestnávania či sociálnych služieb.

Delegáti budú rokovať aj o problematike marginálnych komunít, odpadovom hospodárstve a o budovaní kanalizačných a vodárenských sústav. Medzi ďalšie témy patrí modernizácia samosprávy, zjednodušovanie verejného obstarávania a čerpanie európskych peňazí, príprava nového stavebného zákona, ako aj riešenie dopravnej infraštruktúry. Sprievodnými podujatiami 29. snemu ZMOS bude vyhlásenie výsledkov súťaže Oskar bez bariér 2017 a udelenie ocenenia Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok