Pustite ma k synovi, prosí údajná Skripaľova matka s plačom

TA3 SITA
22.5.2018 16:09

Ruský Prvý kanál odvysielal v utorok rozhovor s údajnou matkou ruského agenta Sergeja Skripaľa, ktorý žije vo Veľkej Británii a začiatkom marca ho tam spolu s jeho dcérou Julijou otrávili nervovoparalytickou látkou.

Pustite ma k synovi, prosí údajná Skripaľova matka s plačom
SITA/AP

V rozhovore deväťdesiatročná žena žiada britské úrady, aby ju pustili k Skripaľovi. "Nevidela som svojho syna 14 rokov. Chcem sa s ním stretnúť, chcem si ho pritisnúť k srdcu," povedala žena a utrela si slzy. "Mám 90 rokov a nepredstavujem nebezpečenstvo pre nikoho," dodala.

Žena uvádza, že so svojím synom každý týždeň telefonovala až do dňa, keď ho otrávili, a vyzvala britských predstaviteľov, aby mu dovolili jej zavolať. Agentúra Associated Press píše, že britské úrady doteraz nikdy Skripaľovu matku nespomínali.

Skripaľa, bývalého ruského agenta, ktorý pracoval zároveň aj pre britské tajné služby, a jeho dcéru otrávili začiatkom marca v anglickom Salisbury, pričom podľa Londýna šlo o útok zo strany Ruska. Moskva tvrdí, že s útokom na Skripaľa a jeho dcéru nemá nič spoločné. Skripaľ aj jeho dcéra sa z útoku nakoniec zotavili, Juliju prepustili z nemocnice už v apríli a Skripaľa minulý týždeň. Oboch po prepustení z nemocnice previezli na tajné miesto, na verejnosti zatiaľ nevystúpili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok