Medzi obeťami havárie boeingu sú aj deti, prežili len traja

TA3 TASR
19.5.2018 09:36

Tragická havária lietadla na Kube si vyžiadala vyše sto obetí. Podľa kubánskych médií nehodu prežili tri ženy, ktoré v kritickom stave previezli do nemocnice. Informácie o tom, koľko ľudí bolo na palube lietadla sa líšia. Podľa miestnych úradov sa v ňom nachádzalo 104 pasažierov a 6-členná posádka.

Vačšina mala byť z Kuby

Väčšinu cestujúcich havarovaného kubánskeho lietadla kubánskych aerolínií, ktoré sa zrútilo bezprostredne po štarte z letiska v hlavnom meste Havana, tvorili Kubánci. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na kubánsky štátny denník Granma.

V lietadle typu Boeing 737 sa podľa predchádzajúcich informácií nachádzalo 110 osôb, z toho 104 cestujúcich a šesť členov posádky. Denník uviedol, že iba päť pasažierov na palube stroja bolo inej národnosti než kubánskej. Z ktorých krajín pochádzali, však doposiaľ nebolo zverejnené. Medzi cestujúcimi malo byť aj päť detí.

Havarované lietadlo mala Cubana de Aviación prenajaté od mexickej spoločnosti Aerolíneas Deamojh. Mexické ministerstvo dopravy už predtým potvrdilo, že posádka lietadla - dvaja piloti, tri letušky a jeden technik - pochádzali z Mexika.

Muž zraneniam podľahol

Lietadlo sa v piatok zrútilo krátko po štarte z medzinárodného letiska v Havane z doposiaľ nezistených príčin. Predpokladá sa, že o život prišlo zhruba 100 ľudí, oficiálny počet obetí však stále nebol zverejnený. Z trosiek vytiahli podľa mediálnych informácií štyroch preživších - tri ženy a jedného muža, muž však krátko po tom svojim zraneniam podľahol.

Lietadlo smerovalo z havanského Medzinárodného letiska Josého Martího do mesta Holguín na východe Kuby. Dopadlo na maniokovú plantáž blízko vzletovej dráhy, pričom bolo ťažko poškodené a horelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok