Vznikol nový kabinet, maďarský prezident vymenoval Orbánovu vládu

TA3 TASR
18.5.2018 10:26

Maďarský prezident János Áder v piatok v Budapešti vymenoval ministrov štvrtej vlády premiéra Viktora Orbána. Podľa agentúry MTI tak vznikol nový kabinet, ktorého členovia následne zložia prísahu v parlamente.

Vznikol nový kabinet, maďarský prezident vymenoval Orbánovu vládu
SITA/AP

Hlava štátu slávnostne odovzdala poverovacie listiny 13 ministrom v Sándorovom paláci. Poverenie si prevzali ministerka bez kresla pre hospodárenie s národným majetkom Andrea Bártfaiová-Magerová, minister obrany Tibor Benkő, minister riadiaci úrad vlády Gergely Gulyás, minister rezortu ľudských zdrojov Miklós Kásler, minister pre agrárny rezort István Nagy a minister pre inováciu a vysoké školstvo László Palkovics.

Ďalšími členmi kabinetu sa stali minister vnútra Sándor Pintér, minister riadiaci kabinet predsedu vlády Antal Rogán, minister bez kresla a vicepremiér zodpovedný za národnú politiku, cirkevné záležitosti a národnosti Zsolt Semjén, minister bez kresla pre rozšírenie atómovej elektrárne v Paksi János Süli, minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó, minister spravodlivosti László Trócsányi a minister financií Mihály Varga.

Nová vláda sa podľa Orbána sústredí na bezpečnosť a kresťanskú demokraciu. Spolu s ním bude mať 14 členov; siedmi ministri budú odborníci, ktorí prišli z komerčnej sféry, zvyšní sú z politického prostredia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok