POČASIE: Predpoveď na noc a zajtra

TA3
13.5.2012 15:05

V studenom vzduchu sa nad územie Slovenska bude od východu vracať zvlnené frontálne rozhranie, spojené s brázdou nízkeho tlaku vzduchu vo vyšších vrstvách ovzdušia.

POČASIE: Predpoveď na noc a zajtra
TA3

Predpoveď počasia na 14.05.2012 (Pondelok)

NOC:
Prevažne malá, na východe zväčšená oblačnosť. V nižších polohách ojedinele hmlisto alebo zamračené nízkou oblačnosťou, najmä na severe. Ojedinele i slabé zrážky.

Najnižšia nočná teplota 8 až 3°C., na západnom a strednom Slovensku aj v nížinách miestami slabý prízemný mráz.

Severný až severovýchodný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v južnej polovici východného Slovenska v nárazoch miestami do 15 m/s (55 km/h). Na strednom Slovensku, a miestami aj na východe Podunajskej nížiny, slabý premenlivý vietor.

DEŇ:
Zrána prevažne polooblačno, v nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmlisto. V priebehu dňa od juhovýchodu pribúdanie oblačnosti, na západe po väčšinu dňa prevažne polooblačno. Vo východnej polovici Slovenska postupne miestami, inde len ojedinele, prehánky alebo dážď, od cca 1400 m zrážky snehové.

Najvyššia denná teplota 14 až 19, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 12 °C.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +4 °C.

Severovýchodný až východný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), vo východnej polovici Slovenska v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h).

Tendencia tlaku vzduchu: slabý pokles

Zo servisu Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok