V centre Paríža útočil muž s nožom, polícia páchateľa zneškodnila

TA3 TASR
12.5.2018 22:52

V Paríži zaútočil na ľudí neznámy muž s nožom. Pri útoku usmrtil jedného človeka a ďalších najmenej ôsmich zranil. Páchateľa polícia zneškodnila.

Muž vyzbrojený nožom zabil v sobotu v centre Paríža jedného človeka a osem ďalších zranil pred tým, ako ho zneškodnili policajti. Oznámila to neskoro večer miestna polícia. K útoku došlo v druhom parížskom obvode neďaleko sídla Parížskej opery. Zatiaľ neznámy páchateľ podľa polície napadol nožom celkovo piatich ľudí, z nich jedného zabil, dvoch zranil vážne a ďalších dvoch menej vážne, informuje agentúra AP. Možný motív, totožnosť útočníka ani ďalšieho mŕtveho neboli bezprostredne známe.


Svedkovia hovorili o panike, ktorá v okolí vypukla, keď sa ľudia z ulíc náhlili späť do reštaurácií. Francúzska vláda už odsúdila "ohavný" útok a minister vnútra Gérard Collomb vyzdvihol "chladnokrvnú a rýchlu reakciu polície, ktorá útočníka zneškodnila". V Paríži už niekoľko rokov platia sprísnené bezpečnostné opatrenia po sérii krvavých útokov islamistických extrémistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok